Betere bereikbaarheid voor bedrijventerrein Haasrode

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op donderdag 3 maart ondertekenen 9 organisaties een intentieverklaring voor een betere bereikbaarheid van het bedrijventerrein in Haasrode. Ze willen de heikele kwestie liefst zo snel mogelijk opgelost zien.

De partijen die mee op de kar springen, zijn: Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, stad Leuven, Interleuven, Provincie Vlaams-Brabant, De Lijn Vlaams-Brabant, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, UC Leuven-Limburg, CVO Volt en POM Vlaams-Brabant.

Het bedrijventerrein in Haasrode kampt met grote bereikbaarheidsproblemen. Meer dan 90% van het woon-werkverkeer gebeurt er met de auto. Vanaf september zullen zo’n 10.000 werknemers en 3.500 studenten dagelijks de verplaatsing maken van en naar het bedrijventerrein. Een gecoördineerde aanpak van de mobiliteit dringt zich dus op. Daarom slaan de 9 organisaties uit Leuven en Vlaams-Brabant in een uniek samenwerkingsverband de handen in elkaar, voor een duurzame oplossing voor het mobiliteitsprobleem op en rond het bedrijventerrein.

De exacte rol, inbreng en timing van de acties, worden op donderdag 3 maart uitvoerig besproken door de projectpartners.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans