Bestuurders onder invloed betrapt

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een 23-jarige man uit Lubbeek moest zondagmorgen even na zessen zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Diestsepoort, net voor het verkeerslicht met de Vuurkruisenlaan, slapend in zijn wagen was aangetroffen door een voorbijganger. De motor van de wagen draaide nog. De twintiger was in slaap gevallen terwijl hij voor het rode verkeerslicht stil stond en wachtte op groen licht. Een getuige verwittigde de politie. De bestuurder legde een positieve ademtest af.

Een 47-jarige bestuurder uit Tienen die zaterdagnacht op het Pater Damiaanplein werd gecontroleerd, had een glas te veel gedronken. Hij kreeg hiervoor een boete en drie uur rijverbod. Maar de auto van de man bleek ook al anderhalf jaar rond te rijden met een verlopen technische keuring. Daarvoor kreeg de bestuurder eveneens een boete.

Een 22-jarige bromfietser uit Haacht werd vrijdagnacht op de Collegeberg door een patrouille gecontroleerd omdat hij schijnbaar dronken was. De bestuurder slaagde er niet in zijn voertuig op een rechte lijn te houden. De man legde een positieve ademtest af. Hij had ook een gebruikshoeveelheid drugs bij zich. De bestuurder bleek bovendien geen rijbewijs te hebben en kon ook geen verzekeringsdocument voorleggen. Omdat hij dronken was werd hij opgesloten om zijn roes uit te slapen. De bromfiets werd in beslag genomen.

Een 35-jarige Leuvenaar die tegen hoge snelheid over de Tervuursevest reed, werd zaterdagnacht uit het verkeer geplukt voor controle. De man legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs inleveren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer