bertem E40 richting Brussel: aanzienlijke hinder verwacht morgen

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht morgennamiddag en -avond (vrijdag 17 april) opnieuw aanzienlijke vertragingen op de E314 en de E40 (in de rijrichting van Brussel) door de werken tussen Bertem en Sterrebeek. Op vrijdag rond 10 uur zal de aannemer daar immers opnieuw een tweede rijstrook afsluiten, wanneer hij begint met de asfaltwerken. Op dat moment zullen er op de E40 in de rijrichting van Brussel twee in plaats van vier rijstroken in gebruik zijn en dat zal het verkeer vertragen. Volgens de huidige timing zullen zaterdagochtend de vier rijstroken van de E40 opnieuw opengesteld worden.

Afgelopen dagen: wisselende hinderintensiteit

De afgelopen dagen was er vooral hinder op de momenten dat er twee rijstroken afgesloten waren. Dat gebeurde wanneer de aannemer werken uitvoerde. Om het beton te laten uitdrogen was er gedurende vrij lange periodes geen activiteit op de werf. Op die momenten was er maar één rijstrook afgesloten en daardoor bleef de hinder beperkt.

Ook hinder op E314

Ook op de E314 is er de afgelopen dagen hinder geweest, doordat op het knooppunt van Heverlee (van de E40 en de E314) een van de rijstroken afgesloten was van de lus die de E314 met de E40 verbindt. Anton De Coster van Wegen en Verkeer: “De rijstrook op de lus van de E314 naar de E40 is afgesloten zodat we het verkeer veilig de werfzone in kunnen geleiden. Als we de tweede rijstrook van de lus open lieten, zouden weggebruikers nog veel van rijstrook wisselen net voor ze de werfzone binnenkomen, en dat is niet goed voor de veiligheid. Ook de komende dagen zal de lus van de E314 daarom afgesloten blijven.”  

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel