bertem Bertem ruimt zwerfvuil op in al haar straten

De gemeente Bertem zal, als eerste in Vlaanderen, op zondag 8 maart het zwerfvuil in al haar 150 straten opruimen. Ze doet daarvoor een beroep op meer dan 150 vrijwilligers en een heleboel verenigingen.

In maart organiseren heel wat Vlaamse gemeenten een opruimactie van zwerfafval. Ook Bertem gaat mee in die trend, maar de Vlaams-Brabantse gemeente gaat nog een stapje verder. Ze plant namelijk een massale opruimactie op zondag 8 maart: in alle straten van Bertem én de deelgemeenten zal al het zwerfvuil die dag geruimd worden. Daarmee heeft Bertem een primeur beet: het is haar bedoeling om de ‘properste gemeente van Vlaanderen’ te worden.

Om al dat vuil opgeruimd te krijgen, doet Bertem een beroep op haar inwoners. Schepen van Leefmilieu Jan Buysse (CD&V) ging daarvoor langs in alle klassen van de Bertemse scholen om de kinderen warm te maken voor de actie. Daarnaast liet de gemeente ook stickers maken met het opschrift ‘Bertem, te mooi om er vuil bij te liggen’. Wie zich wil inschrijven voor de actie, kan dat nog steeds via www.bertem.be/zwerfvuil. Via de website kan je ook extra hulpmateriaal aanvragen zoals speciale huisvuilzakken, handschoenen, fluovestjes en grijpstokken.

Bedoeling is de actie vaker te herhalen. Voor deze eerste editie stelde de schepen alvast een stratenplan op waarbij elke straat of buurt aan één vrijwilliger werd toegewezen. Enkele wegen, vooral in de omgeving van Coige, Sint-Verona en Bertembos, zoeken nog opruimers. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel