Bert Longin en Phil Bastiaans verdelen eerste winst Ford Fiesta Sprint Cup Belgium

Kirsten Bosmans
8 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

De première van de Ford Fiesta Sprint Cup België is een feit en dus zijn ook de eerste winnaars bekend. Phil Bastiaans mag dan wel een Nederlander zijn, hij ging aan de haal met de eerste zege in de geschiedenis van deze gloednieuwe merkencup. Maar Bert Longin hield de Belgische eer hoog en schreef de tweede race van het weekend op zijn naam. FordStore Feyaerts won zodoende tweemaal het Ford Dealer – Team Championship.

Race 1: Bastiaans opent de debatten

De eerste race toonde meteen waarom merkencups bij het publiek zo geliefd zijn. Thibault Parmentier erfde, als tiende na de chronoritten, de polepositie, maar de rookie moest bij de start een aantal concurrenten meteen voor laten. Jens Verbesselt reed naar de eerste plek, op de hielen gezeten door Romain Degeer en de latere winnaar Phil Bastiaans. Na een korte interventie van de safety car kon de Nederlander de eerste plek opeisen, een plaats die hij niet meer zou afstaan.
Achter Bastiaans ontspon zich een prachtig gevecht om de ereplaatsen. Uiteindelijk was het Bert Longin, als perfecte invaller voor zijn zoon Stienes, die tweede werd, voor Jens Verbesselt en Ayrton en Yannick Redant.

Race 2: Bert Longin bewijst zijn kunnen

De tweede wedstrijd, met de startorde volgens de kwalificaties, zag een goede start van Bert Longin, die de eerste plaats tot op de meet zou vasthouden, al bleef Phil Bastiaans wel aandringen. Het verschil op de meet bedroeg amper een halve seconde, na 25 minuten intense autosport. Bastiaans zou in die strijd ook het puntje voor de snelste rondetijd meepikken en zo leider in het kampioenschap worden. Longin bezorgde FordStore Feyaerts meteen de tweede opeenvolgende zege in het Ford Dealer – Team Championship.
Op 11 augustus, in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder, volgen de derde en vierde race van het seizoen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans