Belfius Bank selecteert drie Leuvense kunstenaars

Elk jaar organiseert Belfius Bank in samenwerking met het deeltijds kunstonderwijs in de gemeenten zelf en met de steun van de koepelorganisaties Codibel en Adéap, een wedstrijd die bestemd is voor leerlingen beeldende kunsten van de kunstacademies van ons land. Dit jaar stelden niet minder dan 336 leerlingen zich kandidaat, waarvan er na een regionale selectie 50 overbleven. Drie van deze genomineerden zijn afkomstig uit SLAC/academie beeldende kunst Leuven: Christiane Aerts, uit Kessel-Lo met Absent Minded (acryl en olie op canvas), Lies Daenen uit Blanden, met Benin Impressions – Bicycle (olie op doek) en Charlotte Pieters uit Kessel-Lo met Tout change en 3 ans  (video).

De werken van de 50 genomineerde kandidaten – waaronder die van deze drie Leuvense kunstenaars – kunnen van vrijdag 26 april tot en met 31 juli 2013 bekeken worden op de tentoonstelling Belfius Art op de hoofdzetel van Belfius Bank, Pachecolaan 44 te Brussel. Deze tentoonstelling is open voor het publiek van maandag tot vrijdag van 10 tot 16 uur (behalve op bankholidays en feestdagen). De toegang is gratis. Uit de 50 genomineerde kandidaten zal een professionele jury, bestaande uit o.m. directeurs van academies en kunstcritici, de twee laureaten kiezen van de editie 2013 van de wedstrijd Belfius Art.De prijsuitreiking zal op donderdag 25 april plaatsvinden tijdens de vernissage van de tentoonstelling.

Via de wedstrijd Belfius Art en de begeleidende tentoonstelling biedt Belfius Bank aan de leerlingen van onze academies de mogelijkheid om zich te meten met de anderen en om hun werk te tonen aan een groot publiek. Belfius wil zodoende niet alleen nieuwe talenten steunen maar ook de kwaliteit van het kunstonderwijs in de Belgische academies in de verf zetten.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel