Bedrijventerrein langs Leuvenselaan bedreiging voor handel Tiense centrum?

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Handelaarsvereniging Kwixx denkt dat winkelketens het centrum van Tienen links zullen laten liggen. Dit gezien er plannen zijn om op de Leuvenselaan een winkelcentrum uit de grond te stampen. De stad Tienen ziet geen probleem.

Langs de Leuvenselaan in Tienen bevindt zich bedrijvencentrum Nelissen. De eigenaar daarvan is van plan om op zijn terrein en aanpalende gronden een nieuw handelscomplex in het leven roepen. Volgens de plannen is op het projectgebied plaats voor negentien handelspanden, dit met een gezamenlijke bruto oppervlakte van om en bij de 33.000 vierkante meter.

Kwixx bekijkt dit als een negatief gegeven en vreest dat er meer handelszaken het centrum verlaten, dit terwijl Kwixx net dit gegeven wil tegenwerken. Er wordt gewezen op het gegeven dat er in het centrum nog meer dan voldoende leegstaande grote winkelruimtes rijk is. Tienen ziet geen graten in het project maar wilt enkele drempels inbouwen om de handelskern te beschermen en het aantal handelszaken zo mogelijk uit te breiden. Dit in onderling overleg met Kwixx.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer