Bedrijventerrein Aarschot krijgt nieuw uitzicht

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De provincie Vlaams-Brabant, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM), de stad Aarschot en de Intercommunale Interleuven hebben een akkoord over de financiering en aanpak voor de vernieuwing van het bedrijventerrein in Aarschot. De volgende stap is de heraanleg van het openbaar domein van de bedrijvenzone.

In 2013 startten de provincie Vlaams-Brabant, de stad Aarschot, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij en de Intercommunale Interleuven een traject voor de vernieuwing van de bedrijvenzone. Dit mondde uit in een toekomstvisie die samen met de bedrijven werd vormgegeven.

Deze visie wordt uitgevoerd in verschillende projecten en acties. Zo werd bijvoorbeeld eerder al het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan goedgekeurd en het herinrichtingsplan voor het park Elzenhof opgestart. Nu is de heraanleg van het openbaar domein gepland.

Openbaar domein in nieuw kleedje

De bedrijvenzone van Aarschot wordt grondig vernieuwd. Een eerste stap hierbij is de heraanleg van het openbaar domein.

Het hele openbare domein van de bedrijvenzone aansluitend op de stationsomgeving wordt heraangelegd. De Nieuwlandlaan en haar insteekwegen, zoals de Gaston Geenslaan, worden aangepakt.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer