Bart Swings wint Vlaams-Brabantse sportprijs

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Bart Swings is verkozen tot Vlaams-Brabantse sportfiguur van 2015 en heeft de provinciale sportprijs in Vilvoorde ontvangen. De langebaanschaatser Bart Swings uit Herent haalde het van Heverleese prof Jasper Stuyven en tennisspeelster Alison Van Uytvanck.

‘Een kleine 1.200 Vlaams-Brabanders brachten hun stem uit. Bijna de helft van hen koos Bart Swings tot sportfiguur 2015. Hij kreeg maar liefst 569 stemmen achter zijn naam’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor sport. ‘Maar ook wielrenner Jasper Stuyven en tennisster Alison Van Uytvanck behaalden een mooie score: zij kregen respectievelijk 391 en 203 stemmen’.

Bart Swings, 25 jaar, is een inline-skater en langebaanschaatser uit Herent. In november 2010 kwam hij voor het eerst in competitie op het ijs en maakte een enorme opgang in het wereldje van de langebaan. Hij haalde op de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 twee keer top vijf op de vier afstanden. Op het EK Allround in Tsjeljabinsk in 2015 was Swings goed voor een bronzen medaille op 1.500 meter en de 10.000 meter.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens