Autodeelbedrijf Bolides binnenkort in Leuven actief

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Het hippe alternatief voor autodeelbedrijven, het uit Antwerpen afkomstige Bolides, zal binnenkort ook in Leuven actief zijn. De eigenaar van het autodeelbedrijfje is niet zo onbekend, het is niemand minder dan Thibaud uit ‘De Mol’.

Bolides zag in 2014 het levenslicht als een proefproject in de Antwerpse Zurenborgwijk. Daar hadden buurtbewoners de mogelijkheid om drie sportieve zwarte Audi’s te gebruiken. Bolides had en heeft de intentie om een trendy alternatief te bieden voor de kleinere modellen van andere autodeelbedrijven. Het project kende succes en verspreidde zich in een mum van tijd over de rest van Antwerpen. Ook in Gent heeft het bedrijf zijn tenten opgeslagen in verschillende wijken. Leuven zou nu als volgende aan de beurt zijn.

In tegenstelling tot andere autodeelformules staan de auto’s van Bolides niet op een vaste locaties, maar in een bepaalde vaste wijk. Ze zijn via een applicatie op te sporen en te reserveren. Na de rit wordt er afgerekend. Dat gebeurt op basis van de huurtijd en het aantal gereden kilometers.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens