Auto klem op sporen, man op slag dood

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Aan de spooroverweg aan de Remylaan in Wijgmaal heeft zich vannacht een zwaar ongeval voorgedaan. Een 52-jarige man uit Holsbeek kwam om een nog onbekende reden met zijn wagen vast te zitten op de sporen, waarna hij werd aangereden door een goederentrein. De man was op slag dood.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag, even na middernacht. Om een nog onbekende reden week de wagen van de overweg af en kwam hij vast te zitten op de sporen. Enkele getuigen probeerden de auto nog van de spoorweg te duwen, maar daar slaagden ze niet in. Uiteindelijk werd het voertuig aangereden door een goederentrein, de bestuurder werd eruit geslingerd en was op slag dood.

Door het ongeval is er nog altijd maar één spoor beschikbaar tussen Leuven en Mechelen, met alle gevolgen van dien. Alle treinen rijden wel, maar met vertragingen tot 20 minuten. Om de hinder te beperken, legde De Lijn vervangbussen in tussen Leuven en Mechelen. Ook het wegverkeer had te lijden onder het ongeval. Tijdens de ochtendspits werden er wachttijden tot 50 minuten genoteerd in en rond Wijgmaal.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans