Aspirantenkoersen in Wilsele schot in de roos

Stefan Van de Weyer
5 maanden geleden
193 Views
door Stefan Van de Weyer

De aspirantenkoersen in Wilsele waren divers van afloop. Provinciaal kampioen Chepe Flussie uit Vaalbeek klopte Yarno Heymans uit Heikruis om winst bij de twaalfjarigen, Heverleese Dina Boels weerde zich kranig en werd vijfde. Bij de dertienjarigen behaalde Belgisch kampioen Yoran Van Gucht zijn negende seizoenszege na een solo. Bij de veertienjarigen won Thibaut Bernard de spurt van acht anderen om de zege.

In totaal ontvingen De Jonge Renners Wilsele, die instonden voor de organisatie, 83 aspiranten. Bij de jongsten trok Flussie meerdere keren in de aanval. Finaal raakte hij weg met Heymans die hij met een wiel klopte. Enige renster Boels reed sterk en bepaalde soms het tempo in de groep en werd vijfde.

Bij de dertienjarigen zette kampioen Van Gucht al aan in de beginfase, hij verdween nooit uit het zich van het peloton, maar hem grijpen konden ze evenmin. Jordi Vranken uit Rillaar werd puik derde, Paul Loïs uit Aarschot en Brent Janssens uit Tremelo waren vijfde en achtste.

Bij de veertienjarigen werd grotendeels in groep gereden, provinciaal kampioen Stan De Cruyenaere uit Lembeek probeerde het meermaals maar raakte niet weg. Bernard spurtte en won voor Janseghers, Wandels en De Cruyenaere.

Foto: Flussie wint bij de twaalfjarigen, foto gemaakt door Jo Groenevinger

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer