Arts redt buurman uit brandend huis

Zaterdagochtend omstreeks half zes ontstond brand in een rijwoning in de Penitentienenstraat. Toen de eerste politiepatrouille ter plaatse kwam, sloegen de vlammen reeds uit het dak van de woning. De bewoner van het huis, een 65-jarige man, stond in ondergoed op straat. Behalve de brandweer en een gewone ziekenwagen, werd ook een mug-team ter plaatse gestuurd. Om de hulpdiensten toe te laten hun werk te doen, werd de straat dichtgezet tot ter hoogte van de Ridderstraat. De bluswerken en het nablussen duurde langer dan twee uur.

De bewoner van het huis waar de brand ontstond werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg omdat hij zwaar bevangen was door de rook. Hij liep geen brandwonden op en zou volgens het ziekenhuis niet in levensgevaar zijn. De bewoners van de woningen daarnaast werden geëvacueerd. In totaal ging het om een tiental personen die allen tijdelijk terecht konden bij de buren. Eén van de buren, een arts, raakte gewond aan de voet toen hij de bewoner uit het brandende pand naar buiten hielp komen. Hij liep snijwonden op door in glas trappen.

Het huis waar de brand ontstond liep zware averij op en is onbewoonbaar. De woningen links en rechts van het uitgebrande huis liepen beperkte schade en, maar zijn bewoonbaar. Eén voertuig dat geparkeerd stond op straat liep schade op door de brand. Het parket besliste een branddeskundige en het labo ter plaatse te sturen om de juiste oorzaak van de brand vast te stellen. Het vuur ontstond aan de achterzijde van de woning, maar de juiste oorzaak is voorlopig nog onbekend.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel