Arboretum Heverleebos is populairste wandelpad

Bart Mertens
2 jaar geleden
door Bart Mertens

Wandelen in de herfst is een populaire activiteit in Vlaams-Brabant. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Toerisme Vlaams-Brabant. Het wandelpad aan het Arboretum van Heverleebos bleek het populairste wandelpad van de voorbije herfstvakantie.

Toerisme Vlaams-Brabant vzw zet al enkele jaren in op wandeltoerisme. Zo zijn er verscheidene wandelnetwerken aangelegd en onderhoudt de provincie duizenden kilometers aan wandelpaden. Toerisme Vlaams-Brabant heeft op 32 locaties langs deze wandelpaden tellers staan om het aantal wandelaars in kaart te brengen. Uit de cijfers van Toerisme Vlaams-Brabant blijkt dat er de voorbije maand heel wat gewandeld werd. Vooral de bosgebieden waren erg in trek, met Heverleebos op kop. Zo passeerden in de laatste 30 dagen 21.748 wandelaars en joggers langs de ingang van het arboretum, bijna 7.000 alleen in de herfstvakantie. Een gemiddelde van 480 per dag, met zondag 15 oktober als topdag met 2.303 wandelaars. Ook het Meerdaalwoud, Hallerbos en het Chartreuzenbos trokken veel wandelaars. Voor de maand oktober was er een stijging van het aantal wandelaars van 7% ten opzichte van oktober 2016.

Ook de plaatselijke horeca vaart goed bij het wandeltoerisme. “Gemiddeld wordt er in de horeca 4,25 euro uitgegeven per persoon door wandelaars. Naast het ontspannend karakter van wandelen, zorgt het wandeltoerisme dus ook voor een belangrijke economische stimulans voor het toerisme”, besluit gedeputeerde Monique Swinnen.

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be en www.toerismevlaamsbrabant.be/bos

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens