App SmartWithFood, voor voeding op jouw maat!

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
283 Views
door Kirsten Bosmans

Ben jij heel bewust met voeding bezig? Download dan de app ‘SmartWithFood’, scan de barcode van een product en zie in een oogopslag of het tegemoet komt aan jouw vereisten en voorkeuren. Je krijgt zelfs meteen alternatieven voorgesteld. De app herkent nagenoeg alle producten in de Leuvense winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet en de aangesloten Spar-winkels van Colruyt-group.

SmartWithFood, ‘Mijn Voedingsmaat’, is er voor iedereen die bewust wil of moet eten. Maar ook voor iedereen die weleens iets niet lust. Vind je look maar niets, verteer je paprika niet goed of wil je net meer volkoren producten eten? Wanneer je de barcode van een voedingsproduct scant, toont de app meteen of het product past bij jouw ingegeven profiel. Het geeft info over de ingrediënten, voedingswaarden en het equivalent aan lichaamsbeweging (joggen, fietsen, wandelen …) dat de portie vertegenwoordigt.

Alternatieven in de kijker

Bovendien kan je passende alternatieven opvragen. Ben je zot van chocolade, maar mag je geen lactose in je voeding? Op zoek naar vruchtensap voor zoonlief, maar liever geen toegevoegde suikers? Deze app toont jou alternatieve producten die je kunnen interesseren. Extra leuk hieraan is dat je in no time andere producten leert kennen.

How to?

Als gebruiker vul je eenmalig je voedingsprofiel in, en eventueel ook de profielen van je gezinsleden of vrienden die mee aan tafel schuiven. Vervolgens duid je aan of de app rekening moet houden met intoleranties of met een vegetarische, vegan of alcoholvrije levensstijl. Je kan zelfs nog meer dan 200 extra ingrediëntenvoorkeuren of -vereisten ingeven. Van geen bewaarmiddelen over cafeïne tot net graag meer peulvruchten … Noem maar op. Van een persoonlijke match gesproken!

Gemak, eenvoud en transparantie

De SmartWithFood app wil enerzijds meer gemak, eenvoud en transparantie brengen in het dagelijkse leven van de consument. Anderzijds zijn er steeds meer mensen die bewust willen of moeten eten. Daarom wil het de gebruiker nog vlotter toegang geven tot transparante en betrouwbare productinformatie. SmartWithFood wil dé voorloper zijn voor iedereen die gemakkelijk bewuste voedingskeuzes wil maken, al dan niet binnen een bepaald dieet.

De app SmartWithFood kan je gratis downloaden via Google Play (Android) en Apple Store (iOS).

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans