Anton Walgrave concerteert voor uitbreiding Steinerschool Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Middelbare Steinerschool van Leuven, gelegen aan de Privaatweg in Wijgmaal, gaat uitbreiden. Om de werken te bekostigen, organiseren ouders en leerkrachten een jaar lang allerlei culturele en sportieve evenementen in en rond de school onder de noemer ‘Steiner For Life’. Het eerste wapenfeit is een concert van Anton Walgrave op 18 december.

De Zonnewijzer is een erkende gesubsidieerde Steinerschool in Wijgmaal, met een kleuterafdeling, een basisschool en een middelbare school. De leerkrachten bieden een bredere ontwikkeling aan dan in het regulier onderwijs. Zij geloven in het evenwaardig ontwikkelen van hoofd, hart en handen en doen dit aan de hand van het integreren van vakken zoals kunst, muziek, drama, ambachten en wetenschappen. Zo geven ze de leerlingen de ruimte zichzelf te ontplooien, te ontdekken en te ontwikkelen tot mensen die klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst.

Al jaren had de Middelbare Steinerschool Leuven een enorme wachtlijst voor het eerste jaar. In september 2016 werd dan uiteindelijk de stap gezet en het aantal plaatsen in het 1ste jaar verdubbeld. Binnen 5 jaar is de school twee keer zo groot en kunnen 150 leerlingen méér van het middelbaar Steineronderwijs genieten.

Door de organisatie van het onderwijs in Vlaanderen moet een school de kosten van de eerste generatie leerlingen zelf dragen. Dit betekent dat de school 6 jaar lang telkens één klas helemaal zelf moet financieren. Bovendien zullen ze in de nabije toekomst de school ook fysiek moeten uitbreiden. De school was dus op extra fondsenwerving aangewezen.

Ouders en leerkrachten bleven niet bij de pakken zitten. Onder de noemer ‘Steiner For Life’ organiseren zij een jaar lang culturele en sportieve activiteiten in en rond de school: concerten – onder andere van singer-songwriter Anton Walgrave en sopraan Noémie Schellens -, kindertheater van Raskat, een wellnessweekend, een filmweekend, een rockfestival, enzovoort.

Concert van Anton Walgrave op 14 december

Dit concert is de eerste activiteit in het kader van ‘Steiner For Life’. Anton Walgrave is een Belgische singer-songwriter. Op 9-jarige leeftijd maakte hij z’n eerste democassette met liedjes die hij schreef over de dingen die belangrijk zijn in het leven: de Koude Oorlog, de crisis, reizigers, de vrouwen, maar ook de eeuwigdurende liefde.

Meer info: www.steinerschoolleuven.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans