Alweer uitslaande brand in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
1,515 Views
door Kirsten Bosmans

Vanochtend heeft alweer een felle brand gewoed in Leuven. Dat gebeurde in een leegstaand gebouw van de KU Leuven, op de hoek van de Vital Decosterstraat en de Vaartstraat. Het is al het zoveelste gebouw dat in enkele maanden afbrandt in Leuven.

De Leuvense brandweer werd om 5 uur opgeroepen voor een zware dakbrand. De vlammen waren vrij snel onder controle, maar de brandweer bluste wel enkele uren na. Volgens de eerste vaststellingen werd de brand wellicht veroorzaakt door een kortsluiting. Het ging om een leegstaand pand, er vielen dus geen gewonden. Een vijftal bewoners van enkele aanpalende appartementen werden voor alle zekerheid uit hun woning gehaald, maar mochten korte tijd later weer naar binnen. Het gebouw waar de brand ontstond liep zware brand- en waterschade op.

De brand van vandaag is de zoveelste in een lange rij. Sinds augustus wordt Leuven geteisterd door hevige branden. Zo kwam 2 weken geleden nog een 47-jarige vrouw om het leven bij een brand in het Theater Hotel aan de Bondgenotenlaan. Eerder in december was er ook een zware brand in de Blijde Inkomststraat en eind november brandden een bakker en een restaurant uit.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans