Alweer ‘boeiende’ nacht voor politie

De Leuvense politie beleeft drukke tijden. Gisterennacht was het opnieuw prijs. De hoofdprijs gaat deze keer naar een 18-jarige man uit Kessel-Lo die muntstukken naar de politie gooide omdat de agenten volgens hem “5 cent per stuk waard zijn”. Een overzicht!

-De politie legde donderdagnacht kotfeestjes stil in de Blijde Inkomststraat, de Maria-Theresiastraat, de Tervuursestraat, de Schapenstraat en de Minckelersstraat.

-Een 18-jarige man uit Kessel-Lo mocht de nacht in de cel doorbrengen nadat hij in dronken toestand muntstukken naar een patrouille gooide en hen toeriep dat ze 5 cent waard waren. De jonge man werd aan het station gecontroleerd nadat hij een taxichauffeur had aangeboden een deel van de rit te betalen met wat cannabis. De 18-jarige bleek immers niet genoeg geld op zak te hebben om de taxirit naar huis te betalen en stelde aan de chauffeur voor het resterende bedrag te betalen met drugs. De taxichauffeur weigerde dit en belde de politie. Tijdens een controle trof de politie inderdaad een gebruikshoeveelheid drugs aan bij de 18-jarige. De drugs werden in beslag genomen en er werd een pv opgesteld. In plaats van na de controle te voet huiswaarts te keren begon de kerel de politiepatrouille uit te dagen. Eerst werd er met wat muntstukjes naar de agenten gegooid, vervolgens ging hij uitdagend voor de patrouille staan. Toen de agenten besloten de man op te pakken, verzette hij zich hevig. Daarbij liep hij een kleine hoofdwonde op.  Uiteindelijk werd hij geboeid en overgebracht naar het politiecommissariaat waar hij de cel in ging voor de rest van de nacht. Zijn wonde werd ter plaatse verzorgd door een medisch team.

-Een 19-jarige student uit Opglabbeek kreeg donderdagnacht een proces-verbaal voor smaad aan politie nadat hij zijn blote achterste aan een patrouille had getoond. De politie had een telefoontje gekregen van een bewoner van de Brusselsestraat dat hij niet kon slapen door de geluidsoverlast afkomstig van de fakbar om de hoek in Kapucijnenvoer. Toen een patrouille ter plaatse ging en buiten de verantwoordelijke aansprak, ging een van klanten van de fakbar voor het raam staan, stak zijn broek af en duwde zijn blote achterste tegen het venster. De verantwoordelijken van de fakbar zetten de student en zijn vrienden aan de deur. Van de politie kreeg de student uit Opglabbeek er een PV bovenop.

-Een bijna 18-jarige student uit Grimbergen heeft zich donderdagnacht bewusteloos gedronken. De man zakte in de Naamsestraat door de benen en gaf aanhoudend over. Een ziekenwagen die toevallig voorbijkwam stopte. De verplegers die onmiddellijk de ernst van de situatie inzagen namen de jonge man mee en leverden hem af bij de spoedarts in het Heilig Hartziekenhuis.

-Een 18-jarige student uit Brecht werd vannacht in dronken toestand aangetroffen op het Margarethaplein. De verplegers van een ziekenwagen concludeerden dat de student niets mankeerde, behalve dat hij flink boven zijn theewater was. De dronken student was agressief tegen de verplegers en plaste voor hun ogen in een bushokje. Hij viel ook voorbijgangers lastig. Toen een politiepatrouille hem wilde aanhouden, werd hij ook agressief tegen de agenten. Hij werd uiteindelijk geboeid overgebracht naar het commissariaat waar hij zijn roes mocht uitslapen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel