Alken-Maes koopt Den Deugniet en gaat op zoek naar nieuwe uitbater

Den Deugniet Haasrode
Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Brouwerij Alken-Maes heeft café Den Deugniet in Haasrode gekocht. De brouwerij is op zoek naar een nieuwe uitbater want de huidige uitbaters Paul ‘Toets’ Thielemans, Kris Vermaelen en Sam Wils gaan elk hun eigen weg. “Het was tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt de nu al legendarische cafébaas Toets.

Café Den Deugniet verandert binnenkort van eigenaar. Momenteel zwaaien Paul ‘Toets’ Thielemans, Kris Vermaelen en Sam Wils er nog de plak maar vanaf 30 juni is het populaire café in Haasrode officieel in handen van brouwerij Alken-Maes. Dat wil zeggen dat er vanaf juli niet langer Stella Artois door de tapkranen stroom maar Cristal. “Het was tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt Paul ‘Toets’ Thielemans die het café 23 jaar geleden begon met zijn vrouw Mies. “Ik ga me vanaf nu concentreren op café Den Venetiaen in Hoegaarden. En op mijn huwelijk”, lacht de cafébaas. Ook de andere uitbaters gaan elk hun eigen weg en dat betekent dat Alken-Maes op zoek moet naar een nieuwe uitbater voor het café. “De brouwerij zal ook beslissen of Den Deugniet behouden blijft als naam voor het café”, besluit Toets.

Voor de vzw die Dorpsfeest Haasrode organiseert, is de verkoop van Den Deugniet bijzonder slecht nieuws. Dat evenement zal deze zomer immers niet plaatsvinden om logistieke redenen. “Door de mogelijke verkoop konden we de nodige voorbereidingen niet op tijd regelen. Het is ook niet zeker of er tegen 21 juli een uitbater is gevonden voor het café. Vandaar dat Haasrode dit jaar de zomer zal moeten doorkomen zonder Dorpsfeest Haasrode. We zullen zien wat de toekomst brengt wat dat betreft. Ik ben bereid om me nog te engageren. Als er gemotiveerde mensen zijn die bereid zijn om de traditie voort te zetten dan kunnen ze op mij rekenen”, besluit Paul ‘Toets’ Thielemans.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer