Al heel wat nieuwe handelszaken in Aarschot in 2017

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
397 Views
door Stefan Van de Weyer

2017 is voorlopig een topjaar voor de Aarschotse handel. Dit jaar alleen al kwamen er heel wat nieuwe of vernieuwde handelszaken bij. Twee uitbaters van pop-ups zijn intussen met een vaste handelszaak begonnen.

“Vier uitbaters vernieuwden hun zaak of hebben renovatieplannen: iFikske (Fix It) , 4 Seizoenen, Junior en Shokudo”, zegt schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga. Bij de herinrichting maakten de uitbaters van sushibar Shokudo gebruik van high-end materialen en extra eyecatchers. Zij zijn de eersten in België om hun nieuwe zaak op te fleuren met grote kristallen lampbollen.

Pop-ups in de kijker
Mattias Paglialunga: “Dit jaar openden enkele pop-ups hun deuren in de Aarschotse binnenstad, waaronder Pop-up 5.0., Bottine, R&B vintage clothing en Caribbean House Of Food. Twee vroegere pop-ups werden intussen een vaste waarde, namelijk Thee met een verhaal en Elvape. Ook Bottine en R&B vintage clothing gaven al aan dat ze willen blijven. Het pop-up beleid van de stad is duidelijk een schot in de roos.” De schoenen van Bottine zijn trendy, fair trade en comfortabel. Deze pop-up in de Jozef Tielemansstraat biedt een ruim aanbod mannen- en vrouwenschoenen aan. R&B vintage clothing verkoopt retrokleding in een nieuw jasje in de Theo De Beckerstraat. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen er terecht voor leuke vintage en Rockabilly kleding. Vers van de pers: sinds 8 april kan je bij Caribbean House Of Food in de Diestsestraat terecht voor lekkere Surinaamse snacks en exotische specialiteiten.

Pop-up 5.0.
In de Martelarenstraat 50 vind je Pop-up 5.0. “Vijf verschillende initiatieven op één locatie leveren een gevarieerde mix op”, zegt fotograaf en medeuitbater Ronny Van Casteren van Extra Emotie. Zijn vakkennis komt tot uiting in prachtige foto’s van thuisstad Aarschot en topshots uit Europese wereldsteden. Pieter Willems van Pi-Keramiek geeft alledaagse voorwerpen een persoonlijke en unieke uitstraling. Tessa T’Sjoen van Woodimental zit met haar authentieke industrial vintage meubels op dezelfde lijn. SMTH Smooth (Kristof Van Thielen en Dimi Moreels) personaliseert houten gsm-covers, portefeuilles en zonnebrillen. Gintermezzo (Seppe Gouwkens en Kenneth Jonckers) laat je dan weer kennismaken met lekkere Belgische gin.

Nieuwe handelszaken
“Naast deze pop-ups openden ook verschillende nieuwe handelszaken hun deuren”, zegt schepen Paglialunga. “Zo is het Schaluin sinds februari een fietsenwinkel rijker, Mi Low Riders. In de Bogaardenstraat opende onlangs horecazaak Citybar van Alex Odi. In het Begijnhof 5 vind je sinds kort interimkantoor en dienstenchequebedrijf Trixxo, de nieuwe naam voor Plug-in Jobs en Work@Home. En begin april nam Sarah De Groof schoonheidssalon Penelope uit de Gasthuisstraat over. Haar nieuwe zaak draagt de toepasselijke naam PUUR SAAR.” Ook de toekomst ziet er veelbelovend uit. Zo opent in april bistro Mistinguett de deuren in de Gasthuisstraat. “Hier zullen voornamelijk Franse en Belgische klassiekers geserveerd worden in een trendy, cosy en vernieuwend kader”, zegt uitbaatster Francesca Sterckx. In mei staat de opening van interimkantoor Flex Point en dienstenchequebedrijf Clixxs, beiden in de Diestsestraat, op het programma.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer