Al bijna 5.000 Werchter-fans namen de bus

De speciale Rock Werchter-bussen van De Lijn hebben vandaag al 4700 kampeerders van Leuven naar Haacht gebracht. Het festival begint morgen pas, maar festivalgangers met een XL-ticket kunnen vandaag al terecht op de campings A2-A3-A4 in Haacht. Vanmiddag om 13 uur vertrok de eerste bus naar Erwteveld in Haacht vlakbij de campings. De laatste bus zal om 22 uur rijden. Vorig jaar namen op woensdag in totaal 5500 XL-festivalgangers de bus naar de campings.

 

De grote toeloop wordt vanaf morgen verwacht wanneer het festival officieel van start gaat. Vanaf 9 uur morgenochtend tot en met maandagmiddag 8 juli voorziet De Lijn extra bussen tussen het station van Leuven en de festivalweide van Rock Werchter. 175 chauffeurs en 60 bussen zijn klaar om alles in goede banen te leiden. De bussen volgen een speciaal voorbehouden route waardoor reizigers in amper 20 minuten ter plaatse zijn. Op vertoon van hun festivalticket rijden de festivalgangers gratis mee.

Vorig jaar vervoerde De Lijn 115000 reizigers tijdens het muziekfestival. Op donderdag kozen 25000 festivalgangers voor het openbaar vervoer. Voor meer informatie over de festivalbussen voor Rock Werchter kunnen reizigers terecht op de website www.delijn.be of op het infonummer 070 220 200 (€ 0.30/min).

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel