Afscheidsfeest voor Den Deugniet op 24 juni

Den Deugniet Haasrode
Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Er komt dan toch een groot feest op het dorpsplein in Haasrode. Op 24 juni trakteert Den Deugniet voor de laatste keer en wel met een extra lang optreden van Daylight Comes. “Een laatste cadeautje voor de trouwe klanten”, aldus Paul ‘Toets’ Thielemans.

Cafébaas Toets van Den Deugniet in Haasrode heeft besloten om afscheid te nemen met een groot feest op het dorpsplein. Samen met de andere uitbaters Kris Vermaelen en Sam Wils trekt Paul ‘Toets’ Thielemans eind deze maand immers de deur van het populaire café achter zich dicht. Brouwerij Alken-Maes neemt zoals bekend Den Deugniet over. Maar om zijn klanten nog een allerlaatste keer te bedanken, organiseert Toets op 24 juni een extra lang optreden van Daylight Comes op het plein aan het café.

Toets Tielemans Den Deugeniet Haasrode“Omwille van logistieke redenen kan het traditionele Dorpsfeest Haasrode op 21 juli dit jaar niet worden georganiseerd. Maar we gaan er wel nog een laatste keer een lap of tien op geven op vrijdag 24 juni. We beginnen al om 16 uur in de namiddag met onze huis-DJ en daarna staat coverband Daylight Comes op het podium. Ze nodigen ook muzikale gasten uit en zullen voor deze speciale gelegenheid ook een extra lang optreden geven. Het is niet enkel een afscheidsfeest voor Den Deugniet maar ook voor mezelf. Na 23 jaar wil ik me volledig concentreren op Den Venetiaen in Hoegaarden. Het is mooi geweest maar eind deze maand is het verhaal voorbij voor mij in Den Deugniet. Ook de andere uitbaters gaan elk hun eigen weg.”

Of brouwerij Alken-Maes al een nieuwe uitbater heef gevonden voor Den Deugniet is nog niet bekend. Voorlopig blijft het ook een vraagteken of de naam van het café behouden blijft vanaf juli. Die kans is evenwel behoorlijk groot gezien de populariteit van de horecazaak in de regio.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens