Afbraak Haute Couture Harry luidt startschot in voor nieuw wooncomplex

Stefan Van de Weyer
4 weken geleden
89 Views
door Stefan Van de Weyer

De eerste afbraakwerken voor Residentie Harry, het nieuwe woonproject in de Martelarenstraat in Aarschot, zijn gestart. Daarmee zetten de stad en projectontwikkelaar Kolmont de eerste stappen om de winkelstraat opnieuw te laten bruisen. Naast de appartementen komen er op de benedenverdieping twee winkelruimtes.

Begin deze week is het startschot gegeven van de eerste bouwwerken voor Residentie Harry, één van de meest opvallende projecten van de make-over die de winkelwandelstraat van Aarschot momenteel doormaakt. De afbraak zal ongeveer twee maanden duren, waarna de bouw begin 2019 echt van start kan gaan.

Het nieuwe woonproject blijkt alvast erg in trek: nog voor de start van de sloop, zijn al vier van de tien appartementen verkocht.

Het project is de eerste grote stap in de plannen van de stad om haar winkelcentrum op te waarderen. Aarschot heeft namelijk met heel wat leegstand te kampen: vorig jaar stonden er alleen al in het centrum zo’n zeventig panden leeg. Daarom zullen volgend jaar nog een aantal andere projecten volgen zoals de verbouwing van het voormalige handelspand van Torfs, de herontwikkeling van het gebouw van de Kroonslager en het Pannenkoekenhuisje, en de ontwikkeling van de Geensite.

Iconische gevel

Het nieuwe wooncomplex komt op de plaats waar vroeger de befaamde bruidswinkel Haute Couture Harry gevestigd was. Die zaak moest in 2015 sluiten na het overlijden van de uitbater Harry Heylen, een gekend figuur bij de bewoners van de stad. In het Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd besloten om een deel van de iconische voorgevel van het gebouw te behouden.

“Omdat zijn winkel decennia lang één van de vaste waarden in Aarschot was, wilden we de witte voorgevel in het ontwerp van het wooncomplex opnemen. Vandaar ook de naam ‘Residentie Harry’. We gaan eerst een deel van de gevel restaureren en deze dan in het nieuwe gebouw integreren.” Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont

De gelijkvloers van het nieuwe gebouw zal bovendien opnieuw dienst doen als handelsruimte: in de plannen worden hier twee winkelruimtes voorzien, beide ongeveer tweehonderd vierkante meter groot.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer