AE organiseert 36 uur durende Hackathon

Kirsten Bosmans
4 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei vindt de 6de Hackaton van AE architects for business and ICT plaats in hun Leuvense congrescentrum Aetelier. Gedurende 36 (!) uur zoeken AE-consultants en bedrijven zoals KBC en Wolters Kluwer naar concrete oplossingen voor noden en uitdagingen waar hun klanten mee te maken hebben. Het thema van deze editie: See/d the Future. Dit jaar zetten ze in op de kracht van de nieuwste technologieën zoals VR, AI en AR. Zo zal Brussels Airport Company zijn passagiersstromen proberen te visualiseren. Vrijdag om 19.30 uur worden de awards voor het beste businessidee en het beste technisch uitgewerkte idee uitgedeeld.

Wat houdt de Hackathon precies in? Wat als we de uitdagingen van vandaag vanuit een nieuw perspectief bekijken en oplossingen bouwen voor een betere toekomst? Dat is waar deze 6de editie van AE’s Hackathon op donderdag 16 en vrijdag 17 mei in Leuven zich op focust. Inzetten op de allernieuwste technologieën om daarmee producten en services te bouwen die écht het verschil maken. Denk hierbij verder dan digitaal zoals we dat nu kennen. Denk aan VR, AI en AR die nieuwe layers toevoegen aan interacties met anderen – mensen of bedrijven.

Op de Hackathon, die op donderdag 16 mei om 8 uur van start gaat en pas 36 uur later eindigt, kom je toepassingen tegen voor heel wat verschillende bedrijfstakken. De kers op de taart is een slotevent waarop alle teams hun resultaten aan een breed publiek én een jury voorstellen en in de prijzen kunnen vallen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans