Actie stationsomgeving

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In samenwerking met De Lijn voerde de politie voorbije middag tussen 12 en 14 uur een controleactie uit aan het station van Leuven. Er namen 17 politiemedewerkers deel uit het fenomeenteam, het fietsteam, hondengeleiders en de interventiedienst.

In een eerste fase werden er een aantal bussen op het Martelarenplein gecontroleerd. Reizigers werden op hun vervoersbewijzen gecontroleerd en overlastplegers of verdachte personen werden aan een controle door de politie onderworpen.

In een tweede fase voerden politieploegen toezicht uit in en rond het station. De controleurs van De Lijn controleerden 448 reizigers. Er werden zestien processen-verbaal voor zwart- of grijsrijden opgesteld. De politie controleerde op haar beurt 71 personen. Er werden twee processen-verbaal voor drugsbezit, twee processen-verbaal voor verboden wapenbezit en één proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam opgesteld. In één geval werd er een mes aangetroffen bij een minderjarige en een andere minderjarige had een boksbeugel op zak. Gezien het tijdstip werden er veel minderjarigen aan een controle onderworpen. De controle verliep zonder incidenten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer