Acteurs Tytgat Chocolat bezoeken Woudlucht

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op donderdag 21 december brengt de volledige cast van de zevendelige Vlaamse dramareeks ‘Tytgat Chocolat’ een bezoek aan Campus Woudlucht in Heverlee. Dit naar aanleiding van de geldinzameling van de school voor het theatergezelschap waar Tytgat Chocolat uit groeide.

“De serie Tytgat Chocolat was het resultaat van een samenwerking tussen regisseur Filip Lenaerts en Theater Stap. Dat is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan”, legt Marc Rummens, directeur van Campus Woudlucht, uit. “Net om die reden koos het GO! voor dit theatergezelschap als gezamenlijke goede doel voor De Warmste Week van Music For Life. Het GO! wil net als Theater Stap mee bouwen aan een inclusieve samenleving en gaat uit van de verbondenheid tussen mensen om met verschillen om te gaan. Heel wat scholen en scholengroepen zetten zich actief in ten voordele van dit goede doel.”

Theater Stap werkte ook een aanbod uit waarop scholen konden intekenen. Woudlucht waagde haar kans en won. Op donderdag 21 december heeft zij de eer de acteurs te ontvangen voor een projectdag rond ‘theater’ en zoveel meer.

Woudlucht is een school voor buitengewoon onderwijs van het Gemeenschapsonderwijs nabij het Meerdaalbos in Heverlee. Onze school biedt aan leerlingen type BA (lichte mentale beperking), type 2 (matige tot ernstige mentale beperking), type 4 (fysieke beperking) en type 9 (leerlingen met een autismespectrumstoornis al dan niet normaal begaafd) verschillende opleidingen aan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans