Acht maanden na overstroming opent Aarschotse beddenzaak opnieuw de deuren Beets-Patteet investeerde tegen mogelijke overstromingen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bij Slaapcomfort Beets-Patteet in de Spoorwegstraat werd de voorbije acht maanden noest gewerkt om de toonzaal te herstellen na de overstroming in juni. Recentelijk opende de winkel opnieuw. Om zich te vrijwaren tegen toekomstige waterschade gaan ze rond hun terrein een eigen afwatering bouwen die hen beschermt tegen een mogelijke zondvloed.

Tijdens de herstellingswerken ging de verkoop simpelweg verder in een pop-upwinkel, die twee dagen na de ramp was ingericht in het aanpalende magazijn voor teakmeubelen. Het familiebedrijf draaiden ondanks hun zware pech tegen tachtig procent van hun gewone verkoop in de showroom.

Op het einde van de rekening kostte deze overstroming hen ruim 1,2 miljoen euro. Schadeclaims indienen was een langdradig werk, verschillende dossiers zijn nog in behandeling bij de verzekeringen. Ze komen echter niet tussen voor de schade aan de elektriciteit, het plafond en schilderwerken.

Om dergelijke schade opnieuw te voorkomen beginnen over twee maanden bouwwerken. Ze gaan rond hun terrein een afwateringssysteem aanleggen. Er komen onder andere pompen en een opvangbak voor tienduizend liter water. Deze werken gaan van zes tot acht weken duren en zouden 360.000 euro kosten.

Voor de opening van de zaak die al vijfenveertig jaar bestaat, werd een exclusieve textielcorner bijgebouwd. Bij de inkom was een goudkleurige wand de eyecatcher. Als decoratie werd een bed beschilderd door Herman Brood in de toonzaal geplaatst en waren er kunstwerken van onder andere Panamarenko aanwezig. De volledige maand februari bieden ze hun bezoekers extra kortingen aan in combinatie met hapjes en champagne.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer