AB InBev test vervoer bierflesjes over Leuvense Vaart

AB InBev is vrijdag in Leuven gestart met een proefproject voor goederenvervoer over het water. Aan de kade van het bouwbedrijf André Celis langs het kanaal Leuven-Dijle ter hoogte van de Aarschotsesteenweg in Leuven vertrok een schip geladen met lege flesjes Jupiler naar Jupille. De boot vervoert een volume aan flessen dat overeenkomt met dertien vrachtwagens. Het is het eerste keer dat AB InBev in ons land goederen over het water vervoert.

Voor dit testproject sloot AB InBev een overeenkomst met André Celis dat sinds een tweetal jaren bouwmaterialen over het water aanvoert vanuit de omgeving van Jupille naar Leuven. De boot vaarde tot nog toe echter steeds leeg terug. De testperiode neemt enkele maanden in beslag. Binnenkort zal ook een grotere boot ingezet worden die de inhoud van twintig vrachtwagens aan lege Jupilerflesjes kan vervoeren.
AB Inbev kreeg twee jaar van het Vlaamse Instituut voor Logistiek de ‘Lean and Green Award’ voor zijn engagement om de CO2-uitstoot van de logistieke activiteiten in ons land op vijf jaar tijd met twintig procent te verminderen. Sindsdien werd al een reductie van 16 procent gerealiseerd. Ook André Celis is overigens een ‘Lean and Green’ bedrijf. Het transport over het water van Leuven naar Jupille duurt overigens 2,5 dagen en voert langs het kanaal Leuven-Dijle, de Dijle, Rupel, Schelde en het Albertkanaal richting Luik. Bron: Belga

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel