Aarschot roept fruit-, sier- en groentetelers op om vorstschade april te melden

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
54 Views
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van 19 op 20 april 2017 werden de stad Aarschot en de deelgemeenten getroffen door hevige vorst. Het stadsbestuur roept alle fruit-, sier- en groentetelers die vorstschade hebben geleden op om vóór woensdag 7 juni 2017 hierover contact op te nemen met interventie-ambtenaar Peter Holemans.

Landbouwrampenfonds
Boerenbond greep de zware vorstschade aan om aan Vlaams minister van Landbouw Joke Schauvliege een tussenkomst te vragen bij het KMI om na te gaan in hoeverre de lage temperaturen uitzonderlijk waren voor de tijd van het jaar. Intussen bevestigde het KMI dat het om een uitzonderlijke weerssituatie ging. Op 19 mei kondigde minister Schauvliege dan ook aan dat zij de procedure opstart voor de inwerkingstelling van het Landbouwrampenfonds naar aanleiding van de uitzonderlijke vorstschade.

Oproep aan alle fruit-, sier- en groentelers
“Als schepen van Landbouw en vanuit de landbouwraad roepen wij alle fruit-, sier- en groentetelers uit Aarschot en de deelgemeenten op om de vorstschade aan hun gewassen te melden aan noodplan- en interventie-ambtenaar Peter Holemans”, zegt schepen van Landbouw Christel Verlinden. “Ze doen dit best per e-mail aan peter.holemans@aarschot.be vóór woensdag 7 juni

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer