Aarschot Parelt succesvol gelanceerd

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Aarschotse handelaars en de stad Aarschot slaan de handen in elkaar. Samen werken ze een reeks ideeën uit om de Aarschotse handelskern nieuw leven in te blazen. De oprichting van het platform ‘Aarschot Parelt’ is een belangrijke stap in dit verhaal. Tijdens een plenaire vergadering op donderdag 28 april 2016 presenteerde het handelsplatform zijn activiteitentraject en stelde het nieuwe logo voor.

“Als handelaar moet je steeds het hoofd bieden aan nieuwe trends en uitdagingen,” zegt schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga. “Met de oprichting van ‘Aarschot Parelt’ hopen we een bloeiend en dynamisch centrum te creëren dat de handelskern versterkt.”

Nieuw logo

Tijdens een plenaire vergadering op donderdag 28 april 2016 in de Gasthuiskerk stelde ‘Aarschot Parelt’ zijn programma voor aan de Aarschotse handelaars. In primeur onthulde het handelsplatform ook zijn nieuwe logo. Dit logo is een verwijzing naar ‘Aarschot, parel van het Hageland’ en een woordspeling op het bruisende stadscentrum waarvoor de handelaars zich volop willen inzetten. De letter A in het logo verwijst naar Aarschot en de winkeltas naar het shoppinggebeuren.

Samen staan we sterk

Een tiental enthousiaste handelaars, ondersteund door de dienst Lokale Economie en schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga, maken deel uit van de kerngroep ‘Aarschotse Handelaars’. Mattias Paglialunga: “Door samen projecten te organiseren, vergroten we de daad- en draagkracht. Samen staan we sterker. We willen de aantrekkings- en concurrentiekracht van Aarschot-centrum op een positieve en constructieve manier verhogen door het handelskerngebied te promoten bij inwoners en buurgemeenten.”

“Wat me gisteren vooral getroffen heeft, is het positivisme bij de Aarschotse handelaars”, vervolgt schepen Paglialunga. “Ze zijn vastbesloten het handelscentrum weer op de kaart te zetten en hebben de kerngroep ‘Aarschotse Handelaars’ een duidelijk mandaat gegeven om de doelstellingen uit te werken.”

Handelskernversterking

‘Aarschot Parelt’ bepaalt het draaiboek voor de kernversterking van het stadscentrum, en heeft hier al financiële middelen aan kunnen koppelen. Intussen zijn de eerste wapenfeiten al gerealiseerd. Zo was de Lente Opendeur met de street catwalk een groot succes. Ook de klantenactie kon op heel wat bijval rekenen. Projecten die nog in de pijplijn zitten, zijn onder meer de uitzending van het EK op groot scherm, de braderie, de Super Soldays, de verfraaiing van de Grote Markt, de uitbouw van sensorparkeren, enz. Een nieuwsbrief houdt de handelaars op de hoogte van alle projecten en activiteiten. Zo is iedereen mee.

Nieuwe kracht dienst Lokale Economie

Tijdens de plenaire vergadering stelde ook de nieuwe kracht voor de dienst Lokale Economie zich voor. Zij zal fungeren als aanspreekpunt voor de handelaars en zetelt in de kerngroep ‘Aarschotse Handelaars’. Haar taken bestaan er onder meer in om de initiatieven van de kerngroep mee op te volgen en te stroomlijnen.

Op de foto staan schepen Paglialunga met de leden van de kerngroep ‘Aarschotse Handelaars’

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer