Aarschot lanceert de Stadsfabriek Hotspot voor ondernemerschap en creativiteit

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Trouwwinkel Haute Couture Harry, de zaak van Harry Heylen, staat sinds zijn overlijden leeg. Een gemiste kans,want het pand ligt strategisch in het handelscentrum van Aarschot en heeft meerdere etalages. Daarom richt de stad Aarschot het pand tot september 2017 in als De Stadsfabriek. Nadien krijgt het gebouw een definitieve invulling.

Lily Schrijvers zorgde tijdens de eindejaarsperiode voor een eerste invulling van Haute Couture Harry. De kerstman kwam een aantal weken in het pand wonen en bracht zo’n achtduizend kijklustigen op de been. “We mogen gerust stellen dat het Huis van de Kerstman een succes was, want ook in de Martelarenstraat was er veel extra passage”, zegt Nadia Van Sweevelt, medewerkster van de dienst Lokale Economie. “De stad Aarschot wil op dit positieve verhaal verderbouwen met De Stadsfabriek.”

Bruisend ondernemerschap en creativiteit ondersteunen

Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga wil ondernemerschap en creativiteit een boost geven: “De Stadsfabriek is een plaats in het handelscentrum van Aarschot waar ondernemers, creatievelingen, durvers… hun concept kunnen uitproberen. In De Stadsfabriek worden ondernemerszin, ideeën en initiatieven geproduceerd. Grondstoffen om aan de slag te kunnen, zijn ondernemerschap en/of creativiteit en/of durf.”
Het pand is ruim en biedt daardoor heel wat mogelijkheden. Bovendien grenzen de vier ruime etalages aan de Martelarenstraat die door het hart van het centrum loopt.

OPROEP: Jouw idee in De Stadsfabriek?

In deze multifunctionele ruimte kunnen uiteenlopende concepten plaatsvinden. Heb jij een idee dat uniek is voor Aarschot? Is jouw concept een meerwaarde of aanvulling voor het Aarschotse handelscentrum? Wees er snel bij, want De Stadsfabriek kan maar tot september 2017 ingevuld worden! Vraag naar de voorwaarden of schrijf jezelf met je project/concept in bij de dienst Lokale Economie van de stad Aarschot (nadia.vansweevelt@aarschot.be of 016 55 04 10).

Ons aanbod

Ruim pand op een toplocatie in Aarschot-centrum. Bovendien zijn het pand en zijn vorige eigenaar in de wijde omtrek bekend. Voorzieningen Elektriciteit, water Verzekeringen Basispakket Communicatie Communicatiekanalen van de stad Aarschot (stedelijke website, elektronische infoborden, Twitter, persberichten verspreid naar de perscorrespondenten van de stad Aarschot).

Meer info? Dienst Lokale Economie Ten Drossaarde 1 – 3200 Aarschot 016 55 04 10

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer