Aarschot geeft vergunning voor nieuwproject De Torens in centrum

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het stadsbestuur van Aarschot heeft de vergunning afgeleverd voor de bouw van het nieuwbouwproject ‘De Torens’ op de voormalige terreinen van wijnhandel Geens. De industriële site van weleer, die gelegen is in het centrum van de stad, krijgt een volledig nieuwe invulling. Het project zal uitgroeien tot een volledig nieuw stadsdeel met een gezellig publiek plein, commerciële ruimtes, verschillende groenzones en kwalitatieve appartementen waar het aangenaam wonen is.

Ontwerp door een internationaal team van architecten
Aarschot is een stad met een duidelijke toekomstvisie die grote inspanningen levert op het vlak van stadsvernieuwing. Het nieuwbouwproject ‘De Torens’, naar het gelijknamige ruimtelijk uitvoeringsplan, is daar een onderdeel van. In opdracht van projectontwikkelaar DYLS heeft een internationaal team van architecten het ontwerp van ‘De Torens’ gemaakt. Dit resulteert in een gloednieuwe woonsite, waar elke projectzone haar eigen, unieke karakter en materiaalgebruik heeft.

249 appartementen, 5.000m² commerciële ruimte en meer dan 450 parkeerplaatsen
De ligging van het project leent zich uitstekend voor een gevarieerd aanbod aan functies. Het volledige project telt 249 appartementen, bijna 5.000m² commerciële ruimte aan een nieuw, publiek plein en meer dan 450 ondergrondse parkeerplaatsen. “De ontwikkeling van deze site is een meerwaarde voor de bewoners, bezoekers én handelaars van onze stad”, aldus burgemeester André Peeters. “Eerder hebben we al met succes de uitbouw van het landschapspark opgestart met de aanleg van de volkstuintjes. Met dit woonproject erbij krijgt de Orleanstoren weer een toegankelijke, centrale plaats in onze stad. Bovendien zal het project de omgeving van de Bonewijk en de Martelarenstraat nieuw leven inblazen.”

Start van de werken
Gezien de omvang van het project zullen de bouwwerken gefaseerd verlopen. “In een eerste fase, die nog dit voorjaar van start gaat, worden al twee volledige appartementsgebouwen met ondergrondse parkeergarage en de commerciële ruimtes gerealiseerd. We verwachten dat de eerste bewoners in 2020 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe appartementen”, vertelt Dominique Van Etterijk van DYLS. “We zijn ons ook bewust van de impact die deze werken met zich meebrengen voor de omwonenden, maar zullen er uiteraard alles aan doen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.”

Mensen die met vragen of opmerkingen zitten over de werken, kunnen contact opnemen met
DYLS via detorens@dyls.be Met het afleveren van de vergunning, kan ook de verkoop officieel van start gaan.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het verkoopsteam van DYLS via
info@dyls.be of 0495 38 70 38.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer