Aarschot betreurt sluiting Blokker

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Winkelketen Blokker sluit 69 van de 190, met andere woorden, één op de drie winkels in België. Helaas behoort ook het filiaal in Aarschot tot die 69 winkels die de deuren definitief sluiten. Daar zijn vier mensen te werk gesteld. De stad Aarschot betreurt de sluiting en uit haar bezorgdheid om de getroffen werknemers, maar blijft niet bij de pakken zitten.

De herstructurering bij Blokker treft niet enkel Aarschot, het gaat om 69 winkels in België. De stad Aarschot blijft in elk geval niet bij de pakken zitten. Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga: “Het pand van Blokker in Aarschot werd recentelijk verkocht en heeft nood aan renovatie. Ik neem initiatief voor een gesprek met de eigenaar om te bekijken op welke manier de stad kan bijdragen aan de ‘acquisitie’ van nieuwe winkelinvullingen.”

Acquisitie betekent dat je als lokaal bestuur mee op de markt springt om nieuwe invullingen aan te trekken. “Recentelijk kreeg Aarschot nog een subsidie van de provincie voor dit acquisitiebeleid. We mikken op de opmaak van een pandendatabank en een PR-campagne. Deze verdiepende actie behoort alleszins tot het takenpakket van de nieuwe kracht bij onze dienst Lokale Economie ”, vervolgt schepen Paglialunga. “In eerste instantie denk ik aan de werknemers, maar we zullen er alles aandoen om in dit pand en op deze strategische locatie vlug een nieuwe invulling te krijgen”.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer