Aantal inbraken daalt drastisch: laagste peil in 20 jaar

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het aantal inbraken in Leuven is het voorbije jaar drastisch gedaald: met 42,6 procent. Daarmee kwam het aantal inbraken op het laagste peil in 20 jaar te staan. Dat blijkt uit cijfers van de politiezone Leuven.

In 2016 werden er 438 inbraken in woningen, flats en studentenkamers aangegeven in Leuven. Dat waren er liefst 325 minder dan het jaar voordien, een daling van 42,6 procent. Ook het aantal werf- en bedrijfsinbraken nam af. De daling zet zich al 3 jaar door en zakt zelfs naar het laagste peil in 20 jaar.

Vermoedelijk wordt die daling veroorzaakt door het prima werk dat de Leuvense politie levert. Zo arresteerde ze 6 daders van inbraken via keldergaten in horecazaken, waarna de plaag volledig uitdoofde. Verder vatte ze 2 Roemenen in de kraag die voor meer dan 100.000 euro aan materialen hadden gestolen bij 7 diefstallen op een industriezone. Ook pakte ze een Nederlandse man op die 4 zware diefstallen had gepleegd.

Toch blijven er actiepunten gelden waar de Leuvense politie extra aandacht aan wil schenken. Zo wil ze meer focussen op woningen, omdat dieven hun actieradius vaker verplaatsten van appartementen naar woningen. Daarnaast gaat haar aandacht ook meer uit naar Kessel-lo en Wilsele/Wijgmaal. Daar steeg het aantal inbraken, ten voordele van Leuven-centrum.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans