8e editie van Speelplaatsrock

Speelplaatsrock 2013 is de nieuwste editie van een oude traditie in het Sint-Pieterscollege. Voor de achtste keer organiseren leerlingen van de derde graad een gezellig, betaalbaar en memorabel festival voor de Leuvense jeugd op de intussen bekende speelplaats van het Sint-Pieterscollege. Een dozijn jongeren legde de voorbije maanden contacten met sponsors, artiesten en veiligheidsdiensten, zorgde voor gepast licht en geluid, beraamde een heuse promotiecampagne met behulp van BV’s en verzorgde de catering voor de massa en de VIPs.

Traditioneel komt op Speelplaatsrock talent van eigen bodem aan bod. Voor schoolgroepen Lemek, Joanne en The Judgementsstart op zaterdag 27 april misschien een mooie toekomst op de planken. De plaatselijke plaatsjesdraaiers The Subdevilz en FrenzyTrespassers maken dan weer dansvloeren onveilig.

Naast de gebruikelijke schoolgroepen pakt de organisatie uit met enkele bekende gezichten:  Oud-leerling Arthur Brouns is met zijn alter ego Brownz een graag geziene gast op Laundry Day, Tommorowland en Speelplaatsrock 2013. Willow, in 2010 nog wegkaper van de  derde plek én de publieksprijs op de Humo’s Rock Rally, komt hun live reputatie in de verf zetten. De “Iedereen Beroemdheden” van Uberdope hebben op Speelplaatsrock 2013 figuurlijk het laatste woord. De ultieme noot daarentegen is weggelegd voor Uphigh Collective, door DJ Lefto aanbevolen en door de Standaard bestempeld als “de toekomst van de Belgische popmuziek”.

 Behalve voor sfeer en toegankelijkheid, verdient de organisatie ook punten voor menslievendheid. De opbrengst van Speelplaatsrock 2013 gaat integraal naar vier lokale goede doelen; Het festival steunt het woon –en werkproject van de Alvinnenberg voor mensen met een beperking en de MS-Liga in Vlaams-Brabant. Speelplaatsrock 2013 financiert verder Villa Clementina, een geïntegreerde dagopvang voor 22 jonge kinderen met en zonder beperking en tenslotte de zelfhulpgroep voor incest of seksueel geweld, ISG-vzw.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel