6500 lopers verwacht op Eindejaarscorrida

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op maandag 26 december wordt in Leuven de 19de Eindejaarscorrida gelopen. Daarop worden dit jaar 6.500 lopers verwacht.

Voorlopig schreven zich al meer dan 4.500 lopers in, onder wie sporters, politici en sportverslaggevers. Maar vermits de inschrijvingen nog tot 15 december lopen, verwachten de organisatoren het maximum van 6.500 deelnemers vlotjes te halen.

Organisator DCLA werkte samen met de stad Leuven mooie parcours van 4, 8 en 12 kilometer uit door het historische centrum. De Bondgenotenlaan fungeert als startplaats, het Ladeuzeplein als aankomst. Op het plein staat ook een grote verwamde tent waar supporters zich kunnen opwarmen. Dankzij verschillende percussiebands langs de omloop, verklede lopers en een grote spionkop aan het CM-kantoor zal de sfeer er ook nu weer goed inzitten.

Programma

9u45:  Kinderloop

10u00: 4km

10u05: 4km G-atleten

10u45: 8km

11u30: 12km

De kleinsten krijgen een T-shirt en medaille bij aankomst. De andere lopers ontvangen een fles wijn. Voor -16-jarigen is er een non-alcoholisch aandenken. Nieuw dit jaar – een primeur voor België – is dat elke deelnemer die zich voor 1 december online inschreef, daags na de corrida een gepersonaliseerd magazine in de mailbox krijgt. Daarin staan onder andere persoonlijke uitslag, aankomstfoto en -video, sfeerbeelden, extra acties, enzovoort.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans