500 jaar Utopia lokt meer dan 220.000 bezoekers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leuven was de afgelopen maanden in de ban van ‘500 jaar Utopia’. Het veelzijdige programma met bijna 80 projecten lokte meer dan 220.000 bezoekers. Nooit eerder bracht een cultureel stadsfestival in Leuven zoveel mensen op de been.

De tentoonstelling ‘Op zoek naar Utopia’ in Museum M spande de kroon met 90.137 bezoekers. Opvallend was het spectaculair hoge aantal groepsbezoeken. Met 1.655 rondleidingen was ‘Op zoek naar Utopia’ de meest bezochte tentoonstelling in groepsverband sinds de opening van het museum in 2009. Vooral tijdens de laatste weken was de opkomst zeer hoog. De kerstvakantie met de extra openingsdagen was een voltreffer.

Nieuw was de combinatie van M en de Universiteitsbibliotheek. De historische tentoonstelling ‘Utopia & More’ was voor velen de ideale aanvulling op een bezoek aan M en trok 15.785 belangstellenden. Ook de andere projecten van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven, waren in een mum van tijd uitverkocht.

500 jaar Utopia sluit de deuren, maar de zoektocht naar een betere wereld blijft brandend actueel in Leuven. Onder de vlag van YOUtopia gaat de stad samen met haar inwoners het komende anderhalf jaar op zoek naar de collectieve stadsdroom en de kunst van het samenleven. Meer info op www.youtopia.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans