50 extra handelszaken toegankelijk met hellende vlakken

Door de bijdrage van Ab InBev kan Hidden City vzw 50 hellende vlakken aanbieden en op die manier 50 handelszaken rolstoeltoegankelijk maken in Leuven. Het project werd deze ochtend voorgesteld in de Mechelsestraat.

Vanmorgen om 11 uur werden enkele hellende vlakken overhandigd aan aantal deelnemende handelaars in de Mechelsestraat. Hidden City is blij dat ze 50 handelszaken in Leuven konden voorzien van hellende vlakken voor een betere toegankelijkheid. “Twee van onze partners, de adviesraad toegankelijkheid en Red De Stoep gaven ook tips aan de handelaars over de toegankelijkheid van hun zaak. 
 

Hoffelijkheid

Het project kon gerealiseerd worden door de steun van biergigant AB InBev. “Via ons engagement om het Beste Bierbedrijf in een Betere wereld te zijn, richten we ons op  drie pijlers: verantwoorde consumptie promoten, het milieu beschermen en vrijwaren en iets teruggeven aan de gemeenschappen waarin we wonen en werken. We willen in gemeenschappen wereldwijd een positief verschil maken. Met Leuven, onze thuisstad, hebben we een bijzondere band en we zijn dan ook  blij mee te kunnen werken aan dit initiatief. Ook op deze manier wensen we ons steentje bij te dragen aan de Leuvense gemeenschap”, zegt Eric Lauwers, Business Unit President Benelux en Frankrijk bij AB InBev.

De adviesraad toegankelijkheid bestaat uit Leuvenaars met een functiebeperking of vertegenwoordigers van Leuvense verenigingen voor personen met een beperking. De raad geeft advies aan de stad Leuven inzake toegankelijkheid. Red de stoep Leuven is een initiatief van Mobiel 21 vzw. Burgers in Leuven worden aangezet tot meer hoffelijkheid ten opzichte van voetgangers en anders mobielen en om de stoepen te redden van storende voorwerpen. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel