37ste Vlierbeekse Feesten staan voor de deur

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Morgen starten rond de Abdij van Vlierbeek in Kessel-lo de 37ste Vlierbeekse Feesten, een driedaags evenement met een zeer uitgebreid programma. De organisatie is mee in handen van Chiro Vlierbeek, die de opbrengsten zal gebruiken om haar lokalen te renoveren.

Chiro Vlierbeek bestaat 71 jaar, en is momenteel bezig met een grote renovatie en opwaardering van haar lokalen op de zolder van de Vrije Basisschool Vlierbeek. Om deze investeringen te kunnen bekostigen, organiseert ze tijdens het eerste weekend van september haar 37ste Vlierbeekse Feesten aan de Abdij van Vlierbeek. Voor deze gelegenheid wordt er een grote feesttent geplaatst en zal de Abdij een weekend lang bruisen van allerlei activiteiten.

Zo is er op vrijdag een grote quiz die elk jaar in een mum van tijd volzet is. Sportievelingen komen zaterdagvoormiddag aan hun trekken met de Vlierbeekriders Classic. Dit jaar zullen er liefst twee begeleide tochten in peloton zijn aan een stevig tempo. Zaterdag en zondag kunnen de mensen genieten van een portie mosselen, steak of vol-au-vent in het restaurant of een fris glas op het groot terras. Daarnaast behouden de Vlierbeekse Feesten een stevige traditie van comedy. Op zaterdagavond is er naast de Leuvense stand-up comedians Johnny Trash, Seppe Toremans en Roel Steeno ook de grote klepper Xander De Rycke. Zondag tenslotte zijn er kinderanimatie, verzorgd door Chiro Vlierbeek, een grote rommelmarkt en een repair café, waarin defecte/kapotte spullen een tweede leven krijgen.

Een niet te missen weekend, met amusement voor groot en klein. Ten voordele van de gerenoveerde lokalen van Chiro Vlierbeek!

www.vlierbeeksefeesten.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans