3.500 mensen genieten van Amateurama

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Afgelopen weekend was het op de koppen lopen in Leuven voor festival Amateurama. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 april werden er maar liefst 30 voorstellingen georganiseerd door de liefhebbers van amateurkunsten.

“Voor deze editie werd extra hard ingezet op bijzondere samenwerkingen en dat leverde resultaat op. Niet enkel qua verrassende performances maar ook qua bezoekersaantallen. Amateurama kon afklokken op om en bij de 3.500 bezoekers en was daarmee zo goed als uitverkocht”, zegt schepen van Cultuur Denise Vandevoort (sp.a).

Improgezelschap De Reizende Reiger ging bijvoorbeeld de uitdaging aan om te improviseren op de tonen van de muziek van Harmoniegezelschap Panta Rei.  Ook de beeldende kunsten waren goed vertegenwoordigd op het festival, met telkens weer een verrassende insteek. Een bijzondere vermelding ook voor de kunstenaars van KNEPH. Zij palmden met hun beeldende projecten de Schouwburg in, samen met de acteurs van Willighe Vanckenis en co. Volgende editie van Amateurama vindt plaats van 20 april tot en met 24 april 2017.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens