25-jarige illegaal opgepakt met gestolen gps-toestellen

De politie kon zaterdagnacht een 25-jarige illegaal vatten die in bezit was van 4 gps-toestellen die uit geparkeerde wagens in Kessel-Lo waren gestolen.

Een voorbijganger werd vannacht in Kessel-Lo aangesproken door een onbekende man die uit het portaal van een woning kwam gesprongen en hem in het Frans om een sigaret vroeg. De getuige die dit alles maar vannacht vond, maakte zich uit de voeten en belde ondertussen de politie. De man was trouwens enkele dagen eerder ook zelf slachtoffer geworden van een inbraak in zijn auto die in de Molenstraat geparkeerd stond en was daardoor extra alert.

Dankzij een goede beschrijving door de getuige, kon een patrouille de verdachte een paar minuten later interpelleren op de Diestsesteenweg. Het bleek te gaan om een 25-jarige man zonder identiteitsdocumenten die illegaal in ons land verblijft. De man droeg een plastieken zak bij zich waarin onder meer een kniptang, een schroevendraaier en 4 gps-toestellen zaten. De verdachte werd overgebracht naar het politiecommissariaat voor verder onderzoek.

In de gps-toestellen werden de thuisadressen van de eigenaars teruggevonden. Op 3 plaatsen werd de auto teruggevonden waaruit de gps was weggehaald. Het ging om 2 voertuigen uit de Koetsweg en een wagen die geparkeerd stond in de Kapellekesweg. Het vierde voertuig kon niet worden aangetroffen. Aan geen van de 3 aangetroffen auto’s kon braakschade worden vastgesteld. De deuren van de 3 wagens stonden allemaal open. In de 3 gevallen stond het handschoenkastje open en waren er sporen van doorzoeking. Wellicht heeft de verdachte alle wagens in de sector gecontroleerd op zoek naar voertuigen die niet slotvast waren. Het parket en de Dienst Vreemdelingenzaken werden van de feiten in kennis gesteld. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel