23 jaar cel uitgesproken voor overvallers 23.000 euro schadevergoeding voor slachtoffers

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De vijf jongemannen die vorig jaar enkele gewapende overvallen waaronder op supermarkt Albert Heijn, warenhuis Exotic World en een gokkantoor in Leuven, hebben in totaal 23 jaar cel gekregen van de Leuvense strafrechter. De hoofdbeklaagde kreeg zeven jaar cel, eerder vroeg het openbaar ministerie negen jaar cel.

Drie gemaskerde mannen overmeesterden op 6 november 2015 een werknemer van de winkel op het Engels Plein in Leuven en overmeesterden. Het ging om Leuvenaar Yousri A. (24), Ayoub A. (19) uit Tienen en Steve F. (19) uit Verviers. Ze knevelden elf werknemers en stalen tien gsm’s. Omdat er een tijdslot op de kluis zat, raakten ze onmiddellijk bij het geld. De manager kreeg ondertussen met het pistool een slag op de borst en in het gezicht. Terwijl hij op zijn knieën zat, werd de loop van het alarmpistool op hem gericht. Ze dreigden ook enkele werknemers om te brengen. Uiteindelijk maakten ze ongeveer tienduizend euro buit. In september 2015 braken drie van hen nog in bij brasserie St. Jean in Oud-Heverlee, daar werd een kluis met geld gestolen.

Anderhalve maand na de inbraak in de brasserie sloegen twee leden van de bende toe bij gokkantoor Ladbrokes in Leuven. Ayoub A. had er geld verloren en wou dat terug. Samen met Steven F. stal hij er de kluis met daarin 1.500 euro. Twee weken nadien hadden ze het gemunt op Exotic World in de Brusselsestraat in Leuven. Ze stalen er voor 2.390 euro uit de kassa’s en maakten verder nog sigaretten buit. Aan de werknemers die gegijzeld werden, moeten de vijf daders ongeveer 23.000 euro schadevergoeding betalen, hun buit niet meegerekend.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer