Theo Francken bezoekt voedselactie van OCMW

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

OCMW-voorzitter Hugo Simoens mocht afgelopen vrijdag staatssecretaris en titelvoerend burgemeester van Lubbeek Theo Francken verwelkomen op de jaarlijkse voedselactie van het OCMW van Lubbeek. De staatssecretaris wou met eigen ogen zien hoe zij de meest behoeftigen een basispakket voedsel aanbiedt. Die dag waren er een vijftal medewerkers van het OCMW in de weer om een tachtigtal Lubbeekse gezinnen van een voedselpakket te voorzien.

Dankzij het Fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) krijgt België via de Europese Unie middelen om bij te dragen aan voedselhulp en/of materiële hulp. Dit jaar konden de Lubbekenaren die er recht op hadden via dit fonds een pakket krijgen waar onder andere bloem, suiker, ontbijtgranen, confituur, couscous, melk, groenten in blik en chocolade in zaten.

OCMW-voorzitter Hugo Simoens is blij met de Europese hulp maar relativeert deze ook: “Naast de mensen die recht hebben op deze voedselpakketten zijn er in onze gemeente, die steevast hoog scoort in lijstjes van rijke gemeenten, nog veel anderen die elke dag moeten knokken om rond te komen. Deze hulp is dan ook maar een druppel op een hete plaat, maar als OCMW grijpen we alle kansen aan om mensen een menswaardig bestaan te garanderen.” Staatssecretaris Francken is vooral onder de indruk van het professionalisme van de medewerkers van het OCWM: “Op een vlotte manier wordt iedereen hier geholpen. Het is hartverwarmend hoe men met veel respect voor de mensen de verdoken armoede in Lubbeek probeert op te vangen.”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans