Resultaten verkeerscontroles in Leuven

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
499 Views
door Stefan Van de Weyer

De politie betrapte zaterdag tijdens een verkeerscontrole 23 bestuurders die te veel hadden gedronken. Er werden alcoholcontroles opgezet op de Nieuwe Kerkhofdreef en de Meerdaalboslaan. Op beide locaties werd al het verkeer aan kant gezet. In totaal moesten 1.305 bestuurders een alcoholtest afleggen.

Verder werden 33 chauffeurs die te snel reden geflitst. Een van hen scheurde met een snelheid van 147 km/uur voorbij het anoniem flitsvoertuig op een plaats waar maximaal 90 km/uur mag gereden worden.

Tijdens het eerste deel van de controle, tussen 19 uur en 22 uur, werden 416 chauffeurs getest op alcohol en drugs. Daarvan hadden er zeven te veel gedronken (twee alert = tussen 0,5 en 0,8 promille, vijf positief = meer dan 0,8 promille). Eén bestuurder bleek rond te rijden met een vervallen technische keuring. In één voertuig werd vijftig gram cannabis aangetroffen. Er volgde een huiszoeking. De wagen van de man werd in beslag genomen. Er werd proces-verbaal opgesteld uit hoofde van het dealen van drugs.

Het tweede deel van de controle, van middernacht tot omstreeks twee uur, ging door op de Tervuursevest. Daar werden 532 bestuurders gecontroleerd op alcohol en drugs. Daarvan hadden er zestien te veel gedronken (acht alert, acht positief). Eén bestuurder had een gebruikshoeveelheid drugs bij zich en kreeg hiervoor een proces-verbaal.

De snelheidscontroles vonden plaats op de Meerdaalboslaan (max. toegestane snelheid = 90 km/uur) en de Koning Boudewijnlaan (max. toegestane snelheid 70 km/uur). Op de Meerdaalboslaan reden 17 van de 776 gecontroleerde chauffeurs te snel. De snelste van hen haalde zomaar eventjes een snelheid van 147 km/uur. Op de Koning Boudewijnlaan reden 16 van de 529 auto’s te snel. De hoogste snelheid bedroeg er 106 km/uur.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer