Landbouwleerpad in Glabbeek in buurt van landbouwbedrijven

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Landelijke Gilde Glabbeek en de Landbouwraad van Glabbeek openden recent de vernieuwde borden van het landbouwleerpad in Glabbeek. Het doel van het project is om de inwoners van Glabbeek en omstreken informatie te verschaffen over de hedendaagse land- en tuinbouw.

De gemeente Glabbeek diende een projectaanvraag in bij Leader Hageland+ om de herwerking van het landbouwleerpad mee te financieren. Leader Hageland+, het Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, gelooft sterk in het project van de landbouwers in Glabbeek en gaf hen daarom een financieel steuntje in de rug.

De borden richten zich zowel naar de kinderen van de lagere scholen in Glabbeek alsook naar fietsers en wandelaars die bij de landbouwbedrijven langs komen. Het landbouwleerpad in Glabbeek is al aan zijn derde editie toe. De vorige borden waren niet meer actueel en ook de bewegwijzering was gedeeltelijk verdwenen. Nu het pad vernieuwd is, kunnen scholen er weer gebruik van maken, zodat de leerlingen over landbouw en fruitteelt kunnen leren.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer