14 medailles voor Samoerai Leuven

Van op het Belgisch kampioenschap Wado-karate in het Limburgse Bilzen keerde Samoerai Leuven huiswaarts met 14 medailles. Wado-Ryu is één van de belangrijkste grote karatestijlen en de stijl die in de Leuvense club beoefend wordt.

Tijdens de katawedstrijden in de voormiddag behaalde Samoerai Leuven 4 medailles, waarvan 2 Belgische titels. Bij 10/11 jarigen verlengden  Jeffrey Somers (jongens)  en Jolien Struelens (meisjes) hun nationale titel van vorig jaar. Bij de jongens 10/11 jaar behaalde Lukas Randjandiche nog een bronzen medaille alsook Lisa Bracke bij de dames 16/17 jaar.

In de namiddag stonden de kumitewedstrijden op het programma. Ook hier lieten de Leuvense kampers zich gelden met als resultaat 10 podiumplaatsen en 3 nationale titels. Jeffrey Somers (jongens 10/11 jaar – plus categorie) probeerde ook in het kumite goud te veroveren maar strandde hier op een mooie tweede plaats. Bij de meisjes 10/11 jaar  stonden ook  twee Leuvense meisjes op het podium : Zoe Nuydens behaalde een tweede plaats en Jelena Lakovic werd derde. Connor Stalpaert (jongens 12/13 jaar – plus categorie) domineerde elk gevecht in zijn categorie en werd verdiend Belgisch kampioen. Ook Robbe Vandeuren deed dit bij de jongens 14/15 jaar (plus categorie) en ging eveneens met goud naar huis.

Bij de dames 16/17 jaar (open) ging de strijd om de hoogste podiumplaatsen net zoals vorig jaar tussen zussen Lisa en Margot  Bracke en zij behaalden de gouden en zilveren medailles. Lisa haalde het van haar zus en verlengde zo haar nationale titel van vorig jaar. Bronzen medailles werden er in het kumite tenslotte nog behaald door  Jolien Struelens (meisjes 10/11 jaar – min categorie), Lissa Hellemans (meisjes 14/15 jaar) en door Ian Van Eedt (heren senioren)

Volgende uitdaging van het seizen is het provinciaal kampioenschap Multistijl Vlaams-Brabant dat plaatsvindt op zondag 21 april 2013 in Kortenberg; de club behaalde er in 2012 maar liefst  33 podiumplaatsen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel