12.000 bezoekers voor Rode Hond

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Meer dan 12.000 enthousiaste bezoekers van alle leeftijden hebben vorige week genoten van de 11de editie van Rode Hond, het familiefestival dat traditioneel plaatsvindt tijdens de herfstvakantie. Naast het aanbod aan theater, literatuur, films, dans, expo en workshops was vooral ook het gloednieuwe festivalcentrum in woonzorgcentrum Edouard Remy een absolute voltreffer.

Het festivalcentrum blijft het warme hart van ‘Rode Hond’. Deze editie was woonzorgcentrum Edouard Remy dé pleisterplek bij uitstek. Cultuurschepen Denise Vandevoort verduidelijkt: “Ik ben erg blij dat cultuurcentrum 30CC koos voor deze festivalplek én de verbinding tussen jonge gezinnen en de oudere bewoners. Vier dagen lang genoten vele honderden kinderen er samen met hun ouders en de bewoners van een verbluffend programma. Meer dan 80 activiteiten – de meeste helemaal gratis – zorgden voor een gezellige drukte.”

Peter Bernaers, directeur van het woonzorgcentrum, valt haar enthousiast bij: “Er hing een aanstekelijke sfeer in ons centrum, van vóór het ‘Openingsfeest’ op donderdag tot en met de laatste voorstelling ‘Kun je fluiten Johanna’ op zondag. Het was heerlijk om zien hoe zowel bezoekers als bewoners genoten van het diverse aanbod. Of het ging om ‘Bingo! Bingo!’, samen turnen of lunchen, of een voorstelling als ‘Oma’s handtas’.”

Rest van de stad

Uiteraard kwispelde ‘Rode Hond’ vier dagen lang in heel de stad. Festivalcoördinator Sanne Clerinx blikt alvast tevreden terug: “Met meer dan 200 activiteiten, verspreid over 16 locaties, was ‘Rode Hond’ overal in de stad aanwezig. We bleven daarbij ook trouw aan onze basisgedachte om jong en oud samen kunst en cultuur te laten proeven én maken. Het contact met kunstenaars als Katrien Oosterlinck, Ief Spincemaille of Joris Van Oosterwijk (Stamping Project) stond dan ook heel bewust naast meer vertrouwde publiekslievelingen als Theater De Spiegel, Theater Terra of Tuning People.”

Save the date

De 12de editie van Rode Hond beleef je van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 oktober 2017
in heel Leuven. Meer info: www.rodehond.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans