1150 handtekeningen tegen Bruulparking

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Actiecomité Bruul Brult, dat zich verzet tegen de komst van een openbare parking onder park de Bruul in Leuven, heeft 1.150 handtekeningen verzameld tegen de parking. Met die handtekeningen wil het comité een punt maken op een van de volgende gemeenteraadszittingen in Leuven.

Het stadsbestuur wil onder de Bruul een parking voor 600 wagens bouwen, maar dat is tegen de zin van het actiecomité. Dat is ervan overtuigd dat de parking wateroverlast zal veroorzaken in de buurt, dat ze het park zal vernielen en nog meer auto’s zal aantrekken dan vandaag het geval is. Om haar eisen kracht bij te zetten, voerde de groep al meermaals actie in de voorbije maanden. Maar het stadsbestuur ontkracht de vrees van de actiegroep en houdt vol dat de parking een goed plan is om het ‘zoekverkeer’ in de buurt tegen te gaan. Ze hoopt volgend jaar al te starten met de aanleg van de parking.

Toch geven niet alle Leuvenaars zich zomaar gewonnen. Tijdens het openbaar onderzoek werden 81 bezwaarschriften ingediend, die de stad nu moet bekijken. Daarnaast hield het actiecomité Bruul Brult een petitie tegen de parking, waarmee het meer dan 1.000 handtekeningen inzamelde. Daarmee hoopt ze binnenkort een agendapunt af te dwingen op de Leuvense gemeenteraad.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans