100.000ste inwoner levert Leuven 6,7 miljoen euro extra op

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Als Leuven volgend jaar, zoals verwacht, officieel de kaap van de 100.000 inwoners neemt, krijgt het 6,7 miljoen euro extra uit het Gemeentefonds.

“Hiermee zorgen we ervoor dat Leuven goed voorbereid is op de toekomst”, zegt Vlaams parlementslid Karin Brouwers. “Leuven kan deze middelen goed gebruiken om de uitdagingen aan te kunnen waarmee een universiteitsstad met meer dan 100.000 inwoners wordt geconfronteerd We spelen dus kort op de bal en zijn erin geslaagd om Leuven meer te laten krijgen, zonder dat andere steden en gemeenten een eurocent minder ontvangen. We verwelkomen de 100.000ste inwoner van  Leuven dan ook met open armen.”

 

CD&V-fractievoorzitter Koen Van den Heuvel juicht toe dat de Vlaamse regering er ondanks het budgettaire keurslijf in geslaagd is de extra middelen voor Leuven vrij te maken: “Die extra middelen kaderen in een meer globale hervorming van de financiering van steden en gemeenten die er ook voor zorgt dat steden en gemeenten heel wat plan- en rapporteringsverplichtingen kunnen laten vallen.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans